Primăria Chişinău anunță aplicarea în cele mai aglomerate intersecții din Capitală a unui nou tip de marcaj rutier, denumit „covorul roșu”. Respectivele marcaje sunt aplicate pe carosabil, în fața trecerilor de pietoni, cu scopul de a spori siguranța pietonilor.

„Covoarele roșii” se disting prin culoarea lor stridentă, menită să atragă atenția șoferilor cu mult înainte de a ajunge la trecerea de pietoni.

Marcajele sunt fabricate dintr-un material special, cu o suprafață abrazivă, care contribuie la reducerea distanței de frânare, oferind astfel şoferilor un timp suplimentar de reacție.

Pe lângă rolul lor de avertizare, „covoarele roșii” sunt indicate pentru utilizare în intersecțiile aglomerate și în zonele cu trafic intens de pietoni, asigurând o vizibilitate sporită și reducând riscul accidentelor.

Primele astfel de marcaje au fost deja implementate pe străzile Cuza Vodă, Sarmizegetusa, Miron Costin și Braniștii.

Acestea urmează să fie aplicate și pe bulevardul Decebal, aflat în prezent în proces de reabilitare, dar și pe alte artere importante din oraș, cum ar fi bulevardul Mircea cel Bătrân și strada Ion Pelivan.