Guvernul a aprobat trei proiecte importante de infrastructură rutieră și feroviară, inclusiv unul care prevede modernizarea și reformarea Administrației de Stat a Drumurilor.

Primul proiect „Conectivitate rurală în Moldova” prevede reabilitarea a peste 120 km de drumuri. Proiectul include: Coridorul 5, R13 – Ivanovca-Izvoare-Vanțina-Ocolina-M2, cu o lungime de 35 km; Coridorul 8.1 și Coridorul 8.2 – Cornești-Boghenii Noi-Napadeni-M5(G88), cu o lungime de 33 km; Coridorul 24 – R34-Ciobalaccia-Tărtaul-R56-Baimaclia-Enichioi-R37, cu o lungime de 43 km.

Al doilea proiect, finanțat de BERD în cadrul inițiativei Coridoarele de Solidaritate, prevede reabilitarea coridorului feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari.

Prin cel de-al treilea proiect va fi modernizată Administrația de Stat a Drumurilor. Autoritățile spun că va fi crescută transparența, eficiența și viteza de reabilitare a drumurilor prin transformarea acestei întreprinderi de stat în societate pe acțiuni cu capital integral de stat. Aceasta se va numi Administrația Națională a Drumurilor.