Construcția viitorului Stadion Național, cu o capacitate de 20-25 mii de locuri, va costa în jur de 85 de mil. de euro și va fi amplasat, cel mai probabil, pe un teren de la intrarea din partea de nord a Chișinăului, în apropiere de Arena Chișinău. Autoritățile spun că aici ar fi cea mai potrivită zonă pentru construcție.

Conceptul viitorului obiectiv sportiv a fost prezentat la Chișinău de conducerea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Educației și Cercetării și a Federației Moldovenești de Fotbal.

Viitorul stadion, la standardul 4 UEFA, va avea o zonă destinată jucătorilor, tribune pentru spectatori și pentru presă, zona facilităților sportive, dar și o zonă de securitate și acces cu sisteme de control pentru spectatori și personal. În preajma stadionului vor fi amenajate circa 1800 de locuri de parcare.

Costul proiectului de 85 mil. de euro, include costuri pentru studiul de fezabilitate, lucrări de proiectare și de construcție, dar și pentru lucrări de amenajări exterioare.

Proiectul ar urma să fie finalizat către anul 2029.