Sun Dă-i Fest 2024 revine pe 16 iunie, începând cu ora 15.00, cu un program special pentru toți cei pasionați de un stil de viață ecologic, promovând conștientizarea de mediu, eficiența energetică și dezvoltarea durabilă în R. Moldova.

Evenimentul se va desfășura în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și este organizat de PNUD Moldova, cu sprijinul financiar al UE, Danemarcei și al Japoniei.

Sun Dă-i Fest, aflat la a opta ediție, este locul unde tehnologiile verzi se întâlnesc cu muzica bună și unde distracția este garantată pentru toate vârstele, susțin organizatorii.

Vizitatorii vor avea parte de activități captivante: de la distracții pentru cei mici, adolescenți și adulți, la prezentări ale celor mai noi tehnologii și utilaje ce funcționează pe bază de energie regenerabilă, oferind inspirație și informații utile.

Participanții vor putea participa la exerciții practice cum să-și eficientizeze energetic locuințele și să contribuie la protejarea mediului înconjurător. Pentru cei mici, vor fi organizate experimente fascinante, dar și multiple activități distractive. Un târg cu produse locale de artizanat va oferi posibilitate vizitatorilor de a descoperi și susține produse ecologice locale, precum și de a înțelege importanța comerțului durabil.

Iar seara va avea loc un concert susținut de Valeria Pasha, Marej, Snails, Dunaf Band, Aliona Moon și Pasha Parfeni.