Programul Prima Casă ar putea fi extins în Prima Casă Plus. Maia Sandu: e nevoie de cât mai multe familii fericite

0

La 15 mai, de Ziua Internațională a Familiei, președinta Maia Sandu a anunțat despre lansarea Programului Prima Casă Plus. Ea a menționat în acest sens că este nevoie de cât mai multe familii fericite acasă, în R. Moldova și pentru aceasta trebuie să fie îmbunătățite condițiile lor de viață.

„În multiplele discuții pe care le am în satele și orașele din țară, deseori, tinerii vorbesc despre problema spațiului locativ. Este destul de complicat pentru mulți dintre ei să reușească să adune bani pentru o căsuță sau pentru a-și procura un apartament”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului anunță că a discutat cu reprezentanții Guvernului în vederea extinderii Programului Prima Casă în noul Program Prima Casă PLUS. Acesta ar oferi resurse mai multor tineri, nu doar celor care lucrează în instituțiile statului.

Potrivit Președinției, Guvernul va crește mărimea acestui program, așa încât tinerii să poată accesa resurse mai multe și să examineze posibilitatea creșterii ponderii garanției oferite de către stat în cadrul acestui program.

Programul „Prima Casă” a fost lansat în anul 2018, pe timpul guvernării PD. Prin acest program și creditele ipotecare oferite de șase bănci comerciale au fost procurate peste 8000 de locuințe.