În municipiul Soroca au loc o serie de lucrări de revitalizare și dezvoltare urbană în cadrul unor proiecte. Printre acestea se numără și grădinița nr.7 „Kalina”, una dintre cele mai mari în localitate.

Astfel, la grădinița cu suprafața de 1200 mp au loc lucrări de reparație capitală. Valoarea proiectului se ridică la circa 7 mil. lei, contribuția locală fiind de 10%.

Lucrările de renovare presupun termoizolarea pereților clădirii, reconstruirea acoperișului (520 mp) și instalarea unui sistem de încălzire autonom conectat la energie electrică regenerabilă.

Printre beneficiarii finali ai acestui proiect se numără 100 copii de vârstă preșcolară, inclusiv de origine romă, din zona de revitalizare a municipiului Soroca, 23 de cadre didactice și nedidacticede la grădiniță.

Proiectul este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și finanțate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează șapte noi proiecte de revitalizare și dezvoltare urbană.