Peste 13 mii de locuitori din satul Puhoi, raionul Ialoveni, dar și cei din localitățile Varatic, Țipala, Gangura, Misovca, Alexandrovca, Budăi, Hamuteanovca și Bălțați au acces la servicii medicale de urgență. Dacă anterior, oamenii așteptau chiar și până la o oră și jumătate ambulanța, acum aceasta ajunge în câteva minute.

În localitate a fost dat în folosință un Punct de Asistență Medicală Urgentă, în cadrul programului național „Satul European”.

Proiectul a presupus reconstrucția capitală a clădirii fostei cârmuiri a gospodăriei agricole locale. Aici a fost amplasat un Centru Multifuncțional, în care, la primul etaj, funcționează Punctul de Asistență Medicală Urgentă. La al doilea – un Centru de Reabilitare de zi, unde sunt acordate servicii medicale, prescrise de medicii de la Centrul de Sănătate din localitate, sunt oferite servicii de laborator, tratamente de fizioterapie și alte proceduri. Tot la al doilea etaj se află un cabinet stomatologic și un centru unificat de prestare a serviciilor publice.

Bugetul proiectului a trecut de 8,6 mil. de lei. Banii au fost alocați de guvern prin intermediul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.