La Edineț a avut loc lansarea lucrărilor de construcție a Complexului multifuncțional sportiv din municipiul Edineț, anunță implementatorul proiectului Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

Valoarea proiectului este de peste 32,5 mil. de lei și e finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. 5,5 mil. de lei este contribuția Primăriei Edineț.

Aproximativ 100 de mii de locuitori din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni și turiștii vor beneficia de acces la infrastructură regională sportivă modernă, grație unui proiect de dezvoltare urbană.

La eveniment au participat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, conducerea Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, autoritatea publică locală, reprezentanți ai companiei de construcții și locuitori ai municipiului Edineț.

Complexul ar urma să fie construit în decurs de maxim 22 de luni. Aici se vor construi/monta un bazin de înot pentru adulți, un bazin de înot pentru copii, o sală sportivă multifuncțională, jumătate de kilometru de apeduct, 200 de metri de canalizare, 170 m de gazoduct, rețele de energie electrică pe o suprafață de 240 mp și un sistem fotovoltaic de 100 kW.