La doar câțiva kilometri de municipiul Cahul, în localitatea Cotihana, în plină pandemie a fost deschis pentru vizitatori – baza de odihnă și de agrement „La Cotihana”. În spatele afacerii stă Nicolae Căpraru. Împreună cu soția sa, gestionează acest complex, care a devenit un adevărat refugiu pentru vizitatori, fiind amplasat în sânul naturii.

„În anul 2020, în perioada pandemiei, a fost solicitat foarte mult serviciul de cazare în natură. Atunci, noi ne-am gândit că zona noastră poate oferi serviciul dat”, povestește Nicolae Căpraru.

Cu suportul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF, antreprenorul a reușit să-și diversifice gama de servicii.

„Datorită proiectului, am construit mai multe căsuțe, unde acum cazăm în jur de zece persoane și ne bucurăm de mulți vizitatori și oaspeți din țară și din afară”, susține Nicolae Căpraru, citat de PNUD Moldova.

Trei căsuțe au fost construite cu suportul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. Oaspeții care aleg să petreacă un sejur „La Cotihana” au propria lor bucătărie în aer liber, iar pentru copii, antreprenorul a amenajat un complex de joacă.

Antreprenorul a beneficiat de suport în cadrul concursului de finanțare pentru antreprenori, în cadrul Grupului de Acțiune Locală „Cişmeaua Sudului” și al clusterului turistic „VIA Cahul”, susținute financiar de programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF.