Satul Călugăr, raionul Fălești, se confruntă cu o problemă majoră de siguranță rutieră: trecerea de pietoni din apropierea magazinului, școlii și grădiniței a devenit un punct critic, punând în pericol viața localnicilor, în special a copiilor și a persoanelor în vârstă.

Un accident tragic, soldat cu un deces, a zguduit comunitatea anul acesta, evidențiind nevoia urgentă de a lua măsuri imediate pentru a îmbunătăți siguranța la această trecere.

Lipsa unor măsuri eficiente de siguranță rutieră transformă trecerea de pietoni într-un risc permanent, în ciuda traficului intens din zonă. Lipsa indicatoarelor vizibile, a semafoarelor sau a altor elemente de protecție a pietonilor creează un mediu propice pentru accidente.

Pentru a preveni tragedii viitoare și a asigura siguranța locuitorilor, este necesară implementarea unor măsuri concrete, printre care:

– Instalarea unor indicatoare și marcaje rutiere vizibile pentru a atrage atenția șoferilor asupra trecerii de pietoni.
– Construcția unui refugiu pentru pietoni, oferind un spațiu sigur de așteptare pentru traversare.
– Implementarea unor limite de viteză reduse în apropierea trecerii de pietoni, crescând timpul de reacție al șoferilor.
– Campanii de educare și conștientizare atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni, cu privire la regulile de circulație și la importanța prevenirii accidentelor.

Adresăm un apel urgent către autorități și locuitorii satului Călugăr pentru a lua atitudine și a implementa măsurile necesare pentru a transforma trecerea de pietoni într-un loc sigur. Doar prin eforturi comune putem salva vieți și crea un mediu de viață mai sigur pentru toți.

Livia Cireș,
corespondentă comunitară din raionul Fălești