O expoziție care prezintă personalități, obiceiuri și tradiții ale culturii găgăuze a fost vernisată, la 16 aprilie, în Parlamentul de la Chișinău.

Evenimentul are loc în contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual, la data de 27 aprilie. Expoziția poate fi vizitată până pe data de 22 aprilie, de luni până vineri, între orele 08:00 și 17:00.

Expoziția prezintă personalitățile marcante care au contribuit la dezvoltarea istoriei, limbii și culturii găgăuze. Preotul și  scriitorul Mihail Ciakir a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză. Maria Marunevici a fost cercetătoare, etnografă, activistă civică și politiciană. Dmitrii Caracioban, preot, scriitor, profesor, autor al primelor filme găgăuze, este și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma.

Un alt exponent al scrisului găgăuz este Nikolai Baboglu, scriitor, poet, pedagog și folclorist, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu, Ion Creangă etc. Un promotor al culturii găgăuze a fost și Dionis Tanasoglu, scriitor, pedagog care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz, a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

În cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase etc.