Comunitatea seniorilor din Drochia a dat startul Decadei Sănătății cu un eveniment energic și plin de implicare, promovând un stil de viață sănătos sub deviza „Sănătatea mea – responsabilitatea mea”.

Ambasadorii maturității alături de Centrul de Sănătate Drochia și Atelierul Sănătății din cadrul Colegiului de Studii Integrate „C.Stere” au organizat „Starturi Vesele” pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății. Evenimentul a reunit participanți din diverse generații, inclusiv un grup de copii, sub îndrumarea Asociației Obștești „CASMED”.

Într-o atmosferă plină de entuziasm, s-a subliniat importanța adoptării unui stil de viață activ și sănătos. Participanții au putut participa la sesiuni educaționale despre nutriție echilibrată, exerciții fizice și gestionarea stresului, oferite de specialiști din domeniul sănătății. De asemenea, au fost organizate demonstrații practice și discuții interactive pentru a încuraja schimbările de comportament în favoarea sănătății.

„Starturi Vesele” a demonstrat că prin colaborare și implicare activă, comunitatea poate realiza schimbări pozitive și durabile în ceea ce privește sănătatea și bunăstarea tuturor locuitorilor săi. Evenimentul a subliniat importanța menținerii unui stil de viață sănătos pe tot parcursul vieții, evidențiind responsabilitatea individuală și colectivă pentru o societate mai sănătoasă.

Decada Sănătății, lansată la nivel global, are ca scop promovarea bunăstării și a echității în domeniul sănătății pentru toți. Evenimente precum „Starturi Vesele” oferă modele inspiraționale și platforme de colaborare pentru a construi o comunitate mai sănătoasă la Drochia și în Moldova.

Bogdan Lungu, tânăr jurnalist comunitar