Cea de-a două rundă de implementare a Programului „Bugetarea participativă în Școli” a avut loc la Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău.

Elevii Colegiului au elaborat trei proiecte care au fost propuse spre alegere în cadrul unui exercițiu electoral. Este vorba de „Palatul Justiției”, „ReFIt” și „Foișorul EDEN”.

Cele mai multe voturi le-a acumulat proiectul „ReFIt” – 446, acesta fiind desemnat câștigător. Proiectul „Palatul Justiției” a acumulat 153 de voturi, iar proiectul „Foișorul EDEN” – 128 de voturi.

Despre proiecte

  • „Palatul Justiției” – un loc în care teoria se pune în practică. Acest proiect și-a propus simularea unei săli de judecată în care elevii pot să învețe în exactitate ce se întâmplă într-o ședință de judecată;
  • „ReFIt” – Renovare și Îmbunătățirea Facilităților Sportive. Proiectul își propune să modernizeze vestiarul sportiv al colegiului, oferind elevilor un mediu optim pentru activități sportive și recreative;
  • „Foișorul EDEN” – proiectul și-a propus crearea unui spațiu de recreere în aer liber, lângă stadionul Colegiului, unde elevii vor avea posibilitatea să se relaxeze și să se conecteze cu natura în timpul pauzelor sau după ore.

Programul „Bugetarea Participativă în Școli” este implementat de Asociația Promo-LEX, cu suportul financiar al USAID.