Mai mulți locuitori din comuna Fârlădeni, raionul Căușeni, sunt nemulțumiți că pe ulițele satului nu sunt instalate panouri informative. Pentru a-și promova afacerile sau a informa consătenii cu privire la evenimentele ce urmează să aibă loc în localitate, oamenii sunt nevoiți să utilizeze gardurile și stâlpii stradali în calitate de panouri informative.

Autoritățile locale au precizat că informează locuitorii prin intermediul rețelelor sociale. Însă, persoanele în vârstă din comună se plâng că rămân neinformate, pentru că nu au conturi pe rețelele sociale.

„Nu avem spații special amenajate pentru publicitate sau anunțuri în sat. Suntem nevoiți să parcurgem distanțe mari până a ajunge la singurul spațiu situat chiar în centrul satului, ceea ce ne incomodează nespus”, a recunoscut un locuitor al comunei Fârlădeni.

Primarul comunei Fârlădeni, Sergiu Vengher, susține că se confruntă cu această problemă de mai mulți ani și urmează să fie instalate panouri în mai multe regiuni ale satului.

„Autoritățile locale încearcă să informeze cetățenii prin intermediul rețelelor sociale, până instalăm panourile informative”, a precizat edilul comunei Fârlădeni.

Comuna Fârlădeni număra aproximativ 4500 de locuitori.

Valeria Tofan, corespondentă comunitară,
elevă în satul Fârlădeni

  • Material realizat în cadrul Academiei de Jurnalism Comunitar, implementat de Asociația Internațională a Tinerilor în cadrul programului Youth Activation Program 3.0 cu suportul Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia în cadrul Programului „Cetățeni activi, comunități prospere”