În timpul apropiat, în mun. Edineț vor începe lucrările de construcție în cadrul proiectului „Crearea complexului multifuncțional sportiv”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Părțile implicate în realizarea proiectului au inspectat terenul din preajma Liceului „Mihai Eminescu”, unde va fi construit viitorul complex multifuncțional sportiv.

Valoarea totală a proiectului constituie circa 32,6 milioane de lei, 5,5 milioane de lei fiind contribuția Primăriei Edineț. Lucrările construcției vor dura cel mult 22 de luni.

Se vor construi/monta un bazin de înot pentru maturi, un bazin de înot pentru copii, o sală sportivă multifuncțională cu suprafața de 630 m.p., 500 m de apeduct, 200 m de canalizare, 170 m de gazoduct, rețele electrice pe o suprafață de 240 m.p. și un sistem fotovoltaic cu capacitatea de 100 kW.

De viitorul complex multifuncțional sportiv vor beneficia circa 100 de mii de locuitori din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani și Dondușeni. Printre beneficiarii proiectului se mai numără cel puțin zece agenți economici, care vor putea dezvolta afaceri în domeniul turismului sportiv, cel puțin cinci școli sportive din orașele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni. Se estimează că cel puțin 500 de elevi vor practica în mod regulat sportul în viitorul complexul multifuncțional sportiv.