Consulatul va fi condus Consulul Onorific al R. Moldova, Iacopomichele Cassiano, numit recent în această funcție de autoritățile R. Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența Excelențelor Sale Pierre Dartout, Ministru de Stat, Isabelle Berro-Amadei, Consilieră a Guvernului și ministră pentru Relații Externe și Cooperare, și Maryse Battaglia, Consilieră Națională. La ceremonie au participat mai mulți funcționari ai principatului Monaco de rang înalt, membri ai corpului diplomatic și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Ambasadoarea Corina Călugăru a evocat interesul autorităților naționale de a dinamiza și a diversifica relațiile moldo-monegasce, prin valorificarea potențialului și a oportunităților de cooperare dinte cele două state, concretizat inclusiv prin extinderea rețelei consulare onorifice și numirea unui Consul Onorific la Monaco.

După Vatican, Monaco este a doua cea mai mică țară după suprafață din lume și cea mai dens populată țară din lume cu circa 38 de mii de locuitori. Monaco nu face în mod oficial parte din UE, dar participă la anumite politici ale UE, inclusiv la controalele vamale și de frontieră.