La 14 februarie, a avut loc ședința finală a proiectului „Împreuna pentru buna guvernare și bugetare participativă”, implementat de către Asociația Obștească „CUTEZĂTORUL” în cadrul Proiectului EU4Accountability și finanțat de Uniunea Europeana și implementat de Parteneriatul European pentru Democrație (EPD), ALDA – Asociația Europeană pentru Democrație Locală și organizația cehă People in Need.

Perioada de implementare a proiectului a constituit 14 luni, activitățile proiectului au fost realizate dintr-un buget de 25.000 Euro.

AO „Cutezătorul”, a avut 4 parteneri reprezentați APL: Consiliul raional Falesti, Primaria orașului Falesti, Primaria comunei Albinetul Vechi, Primaria comunei Taxobeni.

„Prin organizarea unei campanii de informare a publicului, proiectul a urmărit să contribuie la dezvoltarea și consolidarea capacităților organizațiilor societății civile și administrației publice locale. Obiectivul principal a fost de a găsi și de a sprijini crearea de mecanisme de responsabilitate socială care să promoveze guvernarea bună și participarea la bugete în comunitățile rurale din raionul Fălești.”, declarat Victor Cimpoieș, managerul de proiect.

Rezultatele proiectului:

• Peste 11 mii de locuitori ai raionului informați despre proiect, donator, parteneri și necesitatea sporirii implicării în procesele decizionale ;

• Peste 200 de reprezentanți ai societății civile și ai administrației publice locale instruiți în domeniul bunei guvernări și bugetării participative.

• 60 de tineri, fermieri și femei antreprenoare instruiți în cadrul a doua ateliere și 2 focus grupuri.

• Participarea în colaborare cu grupul de tineri din raionul Fălești și primăria locală la confecționarea și instalarea în oraș a indicatorului „Km O al orașului Fălești”.

• Procurarea echipamentelor pentru transmiterea online a ședințelor Consiliului local Albinețul Vechi și Consiliului local Taxobeni (camerelor de luat vederi) pentru asigurarea informării cetățenilor și transparenței activității lor.

Proiectul „Împreună pentru buna guvernare și bugetare participativă” a fost implementat de către Asociația Obștească „CUTEZĂTORUL” în cadrul Proiectului EU4Accountability – Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova, finanțat de Uniunea Europeana și implementat de un consorțiu format din trei organizații: Parteneriatul European pentru Democrație (EPD), ALDA – Asociația Europeană pentru Democrație Locală și organizația ceha People in Need.

Sergiu Onofrei, corespondent

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.