Gimnaziul Mașcăuți din raionul Criuleni a fost martorul unei revederi emoționante: primii absolvenți ai școlii, promoția anului 1984, s-au reîntors după 40 de ani pe băncile unde au învățat. Cu părul încărunțit, dar cu sufletul tânăr, foștii elevi au pășit cu emoție pragul școlii, retrăind momentele tinereții.

Pentru cei care vin zilnic la școală, schimbările sunt firești, dar pentru cei care au revenit după patru decenii, transformarea a fost uimitoare. Rodica Solomon, una dintre absolvente, a rememorat: „Când s-a dat în exploatare școala nouă, eram în clasa a 10-a și ne implicam la curățenie. Chiar am plantat copaci, iar acum îi vedem mari, parcul e amenajat frumos.”

Emoțiile revederii s-au împletit cu recunoștința pentru profesorii care i-au format. Tatiana Oarza a declarat: „Școala m-a ajutat foarte mult. Aici am învățat matematica care m-a ajutat să devin o specialistă bună în contabilitate. E meritul profesorilor. Avem un sat dezvoltat, o școală frumoasă. Sperăm să mergem pe parcurs european și să ne revedem și la 50 de ani de la absolvire.”

Angela Carțîn, directoarea gimnaziului, a prezentat evoluția instituției de-a lungul timpului. În prezent, gimnaziul are 336 de elevi și 30 de cadre didactice, dintre care 75% sunt calificați cu gradele didactice I și II. Deși școala primară a fost închisă, iar liceul „Ioan Sîrbu” a devenit gimnaziu din cauza scăderii numărului de copii, bucuria revederii a fost mai puternică decât orice obstacol.

„Ne bucurăm mult de ceea ce am realizat, tot timpul este loc de mai bine. Mă bucur să vă revăd, majoritatea din promoțiile de absolvenți fiind elevii mei. Vă mulțumim pentru prezență și sperăm să vă simțiți bine”, a fost mesajul directoarei.

Revederea de la Gimnaziul Mașcăuți a demonstrat că școala nu este doar un loc unde se învață, ci și un spațiu al amintirilor frumoase și al prieteniei trainice. Emoțiile revederii și bucuria reîntâlnirii cu colegii și profesorii vor rămâne întipărite în memoria absolvenților pentru totdeauna.

Alexandra Popușoi,
corespondent comunitar

În fotografie: promoția anului 1984 a școlii medii Mașcăuți, raionul Criuleni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.