Numărul beneficiarilor HUB-ul afacerilor sociale deschis la Tiraspol a crescut de la 17 la 50. Acesta oferă antreprenorilor sociali din regiune consultanţă juridică, financiară şi de marketing, pentru a-şi dezvolta afacerile, menite să aducă beneficii societăţii.

„Folosim toate resursele disponibile pentru a-i ajuta să construiască, așa cum spunem noi, „O afacere cu inimă mare”. Suntem mândri că, în ultimul an, numărul membrilor platformei noastre a crescut. Astăzi suntem deja 50, dar am început cu un număr de 17 beneficiari”, spune Iana Barîșnikova, președinta Asociației antreprenorilor sociali din Tiraspol.

foto: captură video

HUB-ul a devenit o veritabilă platformă de suport pentru beneficiari.

„Noi avem nevoie să învățăm să scriem planuri de afaceri, noi trebuie să înțelegem că nu este suficient doar să acoperim cheltuielile, dar trebuie să aducem profit organizației. Aici suntem instruiți să dezvoltăm antreprenoriatul social, afirmă Irina Plagova, una dintre beneficiarele HUB-ului de la Tiraspol.

„Susținerea este foarte importantă, mai ales pentru antreprenorii începători. Aici am apelat și am primit ajutor clar și concret, precizează Ana Slobodeniuc, o altă antreprenoare.

În cadrul programului de susţinere a întreprinderilor sociale, implementat de Fundaţia Est Europeană cu finanţarea UE și a Suediei, au fost selectate zece organizații ale societății civile care au obținut un sprijin financiar ăn valoare de 37,5 mii de euro, bani nerambursabili, pentru a dezvolta și promova antreprenoriatul social în R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.