Uniunea Europeană investește 13 mil. de euro pentru a ajuta Moldova să depășească criza energetică și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră. Programul își propune să contribuie la obiectivul Moldovei de a decarboniza sectorul energetic înainte de anul 2050.

Programul „Abordarea impactului crizei energetice în R.  Moldova”, implementat de PNUD a sprijinit țara în depășirea crizei energetice din ultimii doi ani prin crearea sistemului de compensații pentru 800.000 de familii vulnerabile energetic.

Pe termen lung, Programul a susținut transpunerea celor mai importante directive europene în domeniul energetic și a implementat programe pilot de reducere a consumului de energie. Ulterior, acestea vor fi preluate de Agenția pentru Eficiență Energetică, scrie Delegația UE la Chișinău.

Panourile fotovoltaice cu capacitatea totală de 1 MW vor genera energia necesară pentru cinci spitale raionale din Florești, Nisporeni, Ștefan Vodă, Cahul și Călărași. Acestea vor produce anual cca 1,2 GWh de energie electrică verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.