„Sun Dă-i Fest 2023”, cel mai așteptat festival al sustenabilității din R. Moldova, a avut loc pe 10 septembrie în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Ajuns la a șaptea ediție, „Sun Dă-i Fest 2023” a fost organizat în contextul Săptămânilor UE ale Diplomației Verzi, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Ministerul Energiei.

Ediția din acest an a festivalului a reușit să reunească antreprenori, companii private și de stat, asociații obștești și adepți ai sustenabilității, pentru a promova o lume mai curată, mai luminoasă și mai sănătoasă.

În cadrul evenimentului, participanții au avut ocazia să exploreze și să experimenteze nenumărate aspecte ale sustenabilității, inclusiv energiile alternative, reutilizarea și economisirea resurselor.

Festivalul a inclus ceremoniile de decernare a câștigătorilor concursului organizat de UE-PNUD „Economisirea energiei în imagini” și a concursului publicațiilor jurnalistice pentru dezmințirea miturilor din sectorul energetic.

Tot la „Sun Dă-i Fest” a fost organizată o alee dedicată energiei sustenabile și o expoziție, care au adus în prim-plan cele mai noi tehnologii și inovații în domeniul energiei solare, eoliene, hidroelectrice și a altor surse de energie verde. Pproducătorii de tehnologii bazate pe energia curată au demonstrat cum funcționează panourile fotovoltaice, colectoare solare, cazanele pe biomasă, pompele geotermale etc. Participanții au interacționat direct cu experții și au descoperit soluții concrete pentru a-și crește eficiența energetică și pentru a reduce amprenta lor de carbon.

Iarmarocul cu meșteșugari și producători locali, care au expus spre vânzare obiecte decorative, bijuterii, tablouri create din produse naturale și multe altele, a oferit posibilitatea vizitatorilor de a descoperi și susține produse ecologice locale, precum și de a înțelege importanța comerțului durabil.

Copiii, la rândul lor, au avut oportunitatea de a învăța și se distra în același timp.

„Sun Dă-i Fest” a culminat cu un concert de muzică live, susţinut de Dara, Felicia Dunaf, „Hotel Cosmos”, Satoshi, trupa invitată din România „Om la Lună”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.