Universitatea de Stat din Moldova (USM) a anunțat că în parteneriat cu două ministere, UNFPA și Fundația Moldcell lansează, în premieră, în R. Moldova conceptul „Universitatea pentru Vârsta a Treia”.

„Universitatea pentru Vârsta a Treia” este o formulă de educație adaptată pentru femeile și bărbații în vârstă, misiunea căreia constă în promovarea conceptului de învățare pe tot parcursul vieții. Persoanele vârstnice vor avea acces la oportunități de educație, într-un mediu favorabil pentru îmbătrânirea activă, vor fi susținute și motivate să fie în continuare active și implicate în viața socială.

Persoanele de peste 60 de ani sunt invitate să se înscrie la concursul de selectare a participanților, care vor fi implicate în pilotarea cursurilor desfășurate de USM în cadrul „Universității pentru Vârsta a Treia”.

Pilotarea cursurilor se va desfășura în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024.

La etapa de pilotare se vor organiza gratuit cursurile „Dezvoltarea abilităților digitale” și „Stare de bine și comunicarea între generații”.

Cererea de participare poate fi completată – aici. Perioada de depunere a cererilor: 08-25 septembrie2023, orele 17.00. Condiții de eligibilitate – vârsta de peste 60 ani și disponibilitate de deplasare în Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.