Mai bine de 500 de copii și tineri au descoperit ce înseamnă energia alternativă și cum poate fi integrată în viața de zi cu zi.

Timp de două săptămâni pe parcursul lunii august, în 15 tabere au fost desfășurate instruiri despre resursele alternative de energie de către PNUD Moldova în parteneriat cu Centrul Gutta-Club, cu susținerea financiară a Guvernului Japoniei.

Printre resursele despre care au aflat tinerii a fost cea eoliană, solară, hidroelectrică și bioenergia, care presupune utilizarea materiei organice (resturi de plante, crengi) pentru a produce energie.

Timp de maxim trei ore, cât dura activitatea respectivă în tabere, tinerii au căutat soluții pentru un trai mai durabil prin jocuri de echipă. Ei au fost provocați să identifice cât mai multe idei de promovare a utilizării resurselor alternative de energie. La sfârșitul activității, unii au spus că vor încerca să-și convingă părinții și semenii să folosească mai multă energie regenerabilă, iar alții s-au arătat determinați să-și construiască locuințe conectate la surse alternative de energie când vor crește mari.

PNUD va continua, cu sprijinul financiar al Japoniei, să organizeze ateliere de instruire privind resursele alternative de energie. Acestea se vor desfășura începând cu luna octombrie în școli și au ca scop sporirea nivelului de conștientizare a elevilor despre importanța utilizării raționale a resurselor și alternativele care le au la dispoziție pentru o viață confortabilă și un mediu protejat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.