Grupul de inițiativă al tinerilor „New Balany” din satul Balanul Nou, raionul Rîșcani, au implementat proiectul „Tinerii în acțiune”, promovând spiritului civic în rândul tinerilor prin amenajarea unui spațiu de recreere în vecinătatea stadionului din localitate.

În cadrul proiectului, tinerii au organizat, de asemenea, activități în care au fost implicați semenii lor. Au fost procurate o masă, bănci, un scrânciob pe terenul de odihnă și agrement.

„Voluntariatul comunitar bine organizat poate implica tinerii, dar și cetățeni de toate vârstele în proiecte de dezvoltare locală. Iar tinerii din Balanul Nou au demonstrat acest lucru în acest proiect”, spune Daria Tiron, membru al echipei „New Balany”

Pentru că-și doresc ca terenul de agrement să fie cât mai atractiv și prietenos, tinerii din localitate s-au implicat și în amenajarea spațiilor verzi, iar asemenea lucrării vor fi organizate sistematic.

„Am demonstrat întregii comunități că noi, tinerii, putem produce schimbarea, prin exemplul propriu și prin implicarea noastră”, susține Artiom Jitchevici, membri al echipei de tineri.

Proiectul a fost realizat de grupul de inițiativă „New Balany” în cadrul programului de granturi mici a Fondului pentru Tineri Rîșcani, finanțat de Fundația Est-Europeană din resursele acordate de Suedia. Proiectul a fost confinanțat de Direcția de Învățământ Tineret și Sport Rîșcani, din resursele Consiliul Raional Rîșcani.

Nicoleta Albot,
corespondentă comunitară în r. Rîșcani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.