Președinta Maia Sandu, aflată zilele trecute într-o vizită în raionul Cahul, a trecut pragul casei familiei Minciună din satul Slobozia Mare, care dezvoltă o afacere vitivinicolă și a meșteșugurilor populare.

După experiența în domeniul vitivinicol acumulată în țară și în Noua Zeelandă, în 2020, Nicolae Minciună și-a amenajat acasă o cramă sub brandul „Domeniile Pană”. Anual, produce 4000 de sticle de vin clasa Premium, pe care, de curând, va începe să le exporte în Germania.

Cu ajutorul programului „Femei în afaceri” din cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), care susține meșterii populari, Ina, soția lui Nicolae, promovează stilul tradițional specific zonei confecționând din lână și bumbac genți, haine, încălțăminte și covoare.

Cuplul și-au propus să deschidă și o pensiune ca să găzduiască turiști. Mama lui Nicoale, mătușa Maria, are un atelier gastronomic, unde turiștii pot învăța să pregătească bucate ca la sud.

„Familia Minciună este un exemplu că oamenii care muncesc mult și pun suflet în ceea ce fac reușesc să-și transforme ideile în afaceri prospere”, a spus Maia Sandu, subliniind că statul va susține oamenii care deschid afaceri locale și promovează turismul rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.