Miercuri, 8 august, în orașul Fălești s-a desfășurat atelierul de instruire cu femeile antreprenoare și tinerii fermieri din raionul Fălești. La activități au participat peste 20 de beneficiari.

Subiectele instruirii s-au axat pe rolul și implicarea femeilor în procesele de bună guvernare, bugetare participativă, asigurarea transparenței activității administrației publice locale (APL) și participarea la monitorizarea bugetului obștesc.

Un alt aspect al atelierului de instruire a fost cel al rolului APL, societății civile și al femeilor în procesul de organizare și monitorizare corectă a achizițiilor publice în R. Moldova.

Pe lângă prezentările teoretice, experții proiectului Victor Cimpoieș și Alexandr Prodan, au desfășurat și o sesiune practică, în cadrul căreia participanții au fost repartizați și au lucrat în trei grupe.

După discuții și completarea fișelor, câte 1-2 participanți au prezentat răspunsurile în fața tuturor participanților, ghidați și completați de experți.

„Acest atelier a fost a cincea instruire, preconizată în cadrul Programului de dezvoltare a capacităților reprezentanților administrației publice locale și societății civile în domeniile bunei guvernări și bugetării participative, elaborat în cadrul proiectului. Până la sfârșitul lunii august vor mai fi organizate un seminar cu reprezentanți ai organizațiilor societății civile și APL, o vizită de studiu și schimb de experiență la tema proiectului în județul Botoșani, România”, a menționat Victor Cimpoieș, director executiv al Asociației „Cutezătorul”.

Proiectul „Împreună pentru buna guvernare și bugetare participativă” este implementat de Asociația „Cutezătorul” în parteneriat cu Consiliul raional Fălești, primăriile comunelor Albinețul Vechi, Taxobeni și or. Fălești în cadrul Proiectului EU4Accountability – Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova este finanțat de Uniunea Europeana și implementat de un consorțiu format din trei organizații: Parteneriatul European pentru Democrație (EPD), ALDA – Asociația Europeana pentru Democrație Locala și organizația ceha People in Need.

Sergiu Onofrei,
corespondent comunitar în raionul Fălești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.