luni, decembrie 11, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Simplificarea procedurii de perfectare a pașaportului: Documentele de stare civilă nu mai sunt obligatorii

Acasă Articole Altele Simplificarea procedurii de perfectare a pașaportului: Documentele de stare civilă nu mai...

Agenția Servicii Publice anunță că procedura de perfectare a pașaportului a fost semnificativ simplificată, în urma modificărilor recente în actele normative. Potrivit noilor prevederi, cetățenii nu mai sunt obligați să prezinte documente de stare civilă la depunerea cererii pentru perfectarea unui pașaport.

Această schimbare vizează inclusiv eliberarea pașapoartelor pentru copii, cu condiția ca nu s-au înregistrat modificări în starea civilă sau în informațiile personale ale părinților sau ale copilului.

De asemenea, se observă că persoanele cu vârsta peste 16 ani nu mai trebuie să prezinte buletinul de identitate la cerere, cu condiția ca acesta să fie în stare bună și valabil, nefiind pierdut, furat sau deteriorat.

În contextul unei creșteri semnificative a cererilor de perfectare a pașaportului în timpul sezonului estival, Agenția Servicii Publice încurajează cetățenii să își programeze în prealabil vizita pentru a economisi timp și pentru a evita aglomerația.

Pentru a face procedura cât mai comodă, cererile pentru pașaport pot fi depuse la oricare centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice din țară, iar pentru cetățenii aflați în străinătate, la misiunile diplomatice sau oficiile consulare.

Plata pentru serviciile de perfectare a pașaportului poate fi efectuată online, folosind serviciul guvernamental de plăți electronice (MPay), accesibil de pe orice dispozitiv mobil conectat la internet. De asemenea, cei interesați au opțiunea de a solicita livrarea pașaportului la domiciliu, pentru un plus de confort.

Aceste schimbări reprezintă un pas important în direcția simplificării și eficientizării procesului de obținere a pașaportului, asigurând în același timp că cetățenii beneficiază de servicii moderne și ușor accesibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -