miercuri, noiembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Delegație din Armenia în vizită în R. Moldova pentru preluarea experienței în implementarea Programului Național LEADER

Acasă Articole Antreprenoriat Delegație din Armenia în vizită în R. Moldova pentru preluarea experienței în...

În această săptămână, o delegație oficială din Armenia se află în vizită în Republica Moldova, în cadrul căreia membrii săi au avut o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA). Scopul vizitei este preluarea experienței și a celor mai bune practici din țara noastră în implementarea Programului Național LEADER.

La întâlnirea de la minister, delegația din Armenia a fost informată cu privire la documentele de politici și cadrul normativ curent asociate Programului LEADER. De asemenea, membrii delegației au vizitat Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), unde au primit informații detaliate privind mecanismul de finanțare a Grupurilor de Acțiune Locală din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Funcționarii de la AIPA au subliniat rezultatele remarcabile obținute prin finanțarea proiectelor în cadrul Programului LEADER. În perioada august 2022-iunie 2023, au fost finanțate aproximativ 700 de proiecte din bugetul de stat, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a mediului rural.

Iurie Scripnic, secretar de stat la MAIA, a exprimat încrederea că Programul LEADER a adus o reală contribuție la dezvoltarea spațiului rural în Republica Moldova. În ultimii șapte ani, au fost înființate peste 50 de Grupuri de Acțiune Locală, iar 37 dintre acestea au reușit să implementeze proiecte de dezvoltare locală, consolidând astfel bunăstarea comunităților din sate.

Pe parcursul următoarelor zile, membrii delegației din Armenia vor avea oportunitatea de a se familiariza cu activitatea a trei Grupuri de Acțiune Locală din zonele de nord și de sud ale Republicii Moldova. În cadrul întâlnirilor, specialiștii moldoveni vor prezenta informații detaliate despre organizarea, organele de conducere, funcționarea, finanțarea și implementarea proiectelor, evidențiind, de asemenea, interacțiunea acestora cu Rețeaua Națională LEADER, administrația publică locală și centrală.

Programul LEADER, care vizează subvenționarea GAL-urilor, este administrat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și implementat de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, beneficiind de sprijinul Rețelei Naționale LEADER și Solidarity Fund PL în Moldova. În contextul colaborării dintre Republica Moldova și Armenia, această vizită are scopul de a consolida schimbul de bune practici și de a susține dezvoltarea sustenabilă a mediului rural în ambele țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -