luni, iulie 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

E simplu! Oricine poate accesa și verifica contul personal de asigurări sociale

Acasă Regiuni Chișinău mun. E simplu! Oricine poate accesa și verifica contul personal de asigurări sociale

Casa Națională de Asigurări Sociale facilitează accesul persoanelor asigurate la contul lor personal de asigurări sociale prin intermediul serviciului electronic Acces CPAS. Această inițiativă oferă oportunitatea de a vizualiza și verifica informații relevante despre istoricul lor de asigurări sociale.

Prin intermediul Acces CPAS, asigurații au la dispoziție posibilitatea de a vedea și tipări informațiile acumulate în contul lor personal. Aceste date includ detalii legate de angajator, perioada de activitate, fondul de retribuire a muncii și alte recompense, contribuțiile de asigurări sociale calculate și transferate la bugetul asigurărilor sociale de stat, începând cu data de 1 ianuarie 1999.

Contul personal conține și informații referitoare la relațiile de muncă începând cu 1 ianuarie 2018. Astfel, utilizatorii pot vedea informații legate de angajare, eliberare de la serviciu, suspendarea contractului de muncă și altele. De asemenea, inclus în contul personal, se găsesc detalii despre activitatea de muncă desfășurată înainte de data de 1 ianuarie 1999, care au fost scanate din carnetul de muncă. Aceste informații sunt esențiale pentru a avea o perspectivă completă asupra istoricului de muncă al asiguratului.

Mai mult decât atât, în cadrul contului personal, utilizatorii pot accesa informații despre prestațiile sociale achitate de Casa Națională de Asigurări Sociale, oferind o imagine de ansamblu asupra beneficiilor și sprijinului acordat de către instituție.

Pentru a asigura confidențialitatea și securitatea datelor, accesul la contul personal de asigurări sociale se poate face doar cu loghin și parolă de acces. Acestea pot fi obținute de la orice subdiviziune teritorială a Casei Naționale de Asigurări Sociale, fiind necesară prezentarea buletinului de identitate sau utilizarea semnăturii electronice sau mobile.

În concluzie, serviciul electronic Acces CPAS reprezintă o facilitate importantă pentru asigurați, oferindu-le posibilitatea de a fi la curent cu informațiile relevante despre istoricul lor de asigurări sociale și de a-și gestiona mai eficient relația cu Casa Națională de Asigurări Sociale. Pentru a accesa contul personal de asigurări sociale, utilizatorii pot accesa platforma oficială https://mcabinet.gov.md/ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -