vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Guvernul a anunțat crearea a 30 de creșe de tip familial

Acasă Regiuni Chișinău mun. Guvernul a anunțat crearea a 30 de creșe de tip familial

Guvernul a aprobat o hotărâre menită să sporească participarea femeilor pe piața muncii prin crearea a peste 30 de creșe de tip familial și trei servicii de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la trei ani. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a explicat că aceste noi servicii vor fi oferite de către angajatori la locul de muncă și de către instituțiile de învățământ pentru a susține tinerii părinți în echilibrarea vieții profesionale cu cea de familie.

Prin intermediul programului guvernamental „Satul European” și „Satul European Expres”, planifică deschiderea a 33 de creșe publice, precum și finanțarea unor programe de extindere și îmbunătățire a peste 50 de grădinițe în întreaga țară. Acest demers are scopul de a oferi mai multe oportunități de acces la servicii de îngrijire a copiilor pentru tinerii părinți și a-i ajuta să îmbine cu succes viața de familie cu cea profesională.

Potrivit unui studiu recent, mai mult de jumătate din populația Republicii Moldova, predominant femei cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, se află în situația de a fi inactivă pe piața muncii din cauza responsabilităților familiale. Această inițiativă guvernamentală are potențialul de a schimba această situație și de a crea un mediu mai favorabil pentru participarea activă a femeilor pe piața muncii.

Astfel, prin aceste măsuri, Guvernul își propune să faciliteze integrarea femeilor în câmpul muncii și să încurajeze dezvoltarea unui sistem de îngrijire a copiilor mai accesibil și mai eficient în întreaga țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -