luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Catalogul pe hârtie va dispare din școlile Republicii Moldova

Acasă Regiuni Chișinău mun. Catalogul pe hârtie va dispare din școlile Republicii Moldova

Catalogul electronic va fi implementat în toate instituțiile de învățământ general din țară, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Această aplicație web va permite completarea și accesul la informații relevante despre elevi și lecții de către elevi și părinți. Catalogul electronic va înlocui complet suportul de hârtie, asigurând evidența zilnică a reușitei și frecvenței elevilor, inclusiv evaluări, note, comentarii și absențe, dar și date despre lecții.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a propus instrucțiunile pentru dezbatere publică, susținând că implementarea acestui sistem va duce la o digitalizare și debirocratizare a proceselor educaționale. Conform declarațiilor ministrului Dan Perciun, acest catalog va facilita tranziția către un sistem modern de evidență, iar școlile vor putea renunța la înregistrarea notelor pe hârtie.

Conectarea la Catalogul electronic va fi la decizia administrației fiecărei instituții de învățământ, iar solicitarea se va face către Ministerul Educației și Cercetării. MEC subliniază că sistemul asigură un nivel înalt de securitate.

Sistemul Informațional Catalogul electronic (SICE) a fost deja pilotat în 190 de instituții de învățământ general în anul școlar 2020-2021, iar începând cu anul 2021, a fost implementat în 379 de instituții la nivel național, reprezentând 31,12% din totalul instituțiilor de învățământ.

Astfel, implementarea catalogului electronic reprezintă o măsură semnificativă pentru modernizarea învățământului din țară, facilitând accesul la informații esențiale și eliminând dublarea informației pe suport de hârtie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -