În nordul țării au fost finalizate, recent, lucrările de renovare, modernizare și sporire a nivelului de eficiență energetică a clădirii Incubatorului de Afaceri din Soroca, cu o suprafață totală de 1500 mp.

Incubatorul de Afaceri Soroca a fost renovat în perioada iunie 2022 – iunie 2023, în urma realizării unui șir de măsuri investiționale. Au fost termoizolați 515 mp de pereți exteriori prin sistem de fațadă ventilată, iar 551 mp de pereți exteriori au fost termoizolați prin aplicarea placajului Klinker; a fost instalat un sistem fotovoltaic (15 kW); a fost modernizată cazangeria, prin schimbarea cazanelor (180 kW); a fost reparat holul edificiului (65,5 mp); a fost amenajat 700 mp de teritoriu în fața clădirii renovate.

Printre beneficiarii proiectului se numără cei 20 de rezidenți ai Incubatorului de Afaceri din Soroca, elevii de la instituțiile de învățământ din Soroca, circa 80 de mii de locuitori și cel puțin 50 de agenți economici din raioanele Soroca, Florești, Drochia și Dondușeni.

Valoarea lucrărilor executate constituie 5,5 mil. lei, alocate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Circa 547 mii lei reprezintă contribuția beneficiarului.

Proiectul a fost implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

Urmează să fie achiziționat echipament tehnic specializat, în valoare estimativă de 1,2 mil. lei, pentru dotarea și amenajarea unui laborator pentru studierea limbilor străine, cu o suprafață de 50 mp, precum și alte cinci laboratoare de afaceri ale instituțiilor de învățământ beneficiare, cu o suprafață totală de 210 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.