În perioada 10-16 iulie, Oficiul Consiliului Europei de la Chișinău, împreună cu Ministerul de Externe și Integrării Europene, vor organiza Săptămâna Consiliului Europei în R. Moldova.

În această perioadă vor fi organizate divers e evenimente, inclusiv o expoziție de artă publică axată pe migrație și nevoia de siguranță, un flash-mob în colaborare cu Inspectoratul General de Poliție și proiecția de documentare ce abordează probleme sociale în mediul rural, precum și un eveniment ce va prezenta poveștile victimelor discursurilor motivate de ură și ale crimelor motivate de prejudecată.

Săptămâna Consiliului Europei marchează 28 de ani de la aderarea R. Moldova la Consiliul Europei.

Din programul Săptămânii Consiliului Europei în R. Moldova:

  • 10 iulie – Expoziție publică a lucrărilor concursului național de artă „Casa mea este și casa ta: împreună în siguranță”. Scuarul Consiliului Europei (Str. Alexei Mateevici 90) între orele 10.00 și 12.00.
  • 14 iulie – Proiectul comun al Uniunii Europene și al Consiliului Europei „Combaterea discriminării, discursului de ură și a crimelor motivate de prejudecată în Republica Moldova” organizează, în cooperare cu Inspectoratul General de Poliție, un flash-mob- „Block the hate” care vizează conștientizarea și încurajarea publicului să adopte o poziție împotriva urii și discriminării. Ora 10.00 în parcul „La Izvor” din Chișinău.
  • 14-16 iulie, Caravana Filmelor Documentare pentru Drepturile Omului va merge în toată țara pentru a organiza proiecții în aer liber ale filmelor documentare create cu sprijinul Proiectului „Susținerea pluralismului media și a libertății de exprimare în Republica Moldova”. Cinci documentare pe probleme sociale și drepturile omului vor fi proiectate în diferite locații, acoperind nordul, sudul și centrul țării: *14 iulie – Proiecția documentarelor – „Cerul fără stele” și „Zborul” în penitenciarul din Rezina; * 15 iulie – Documentarele recent lansate „Pe cont propriu” și „Prețul istoriei” vor fi proiectate la Slobozia, satul protagonistei filmului „Prețul istoriei”; 16 iulie – Cunoscutul documentar „Vocea Lilianei” va fi prezentat publicului la Ștefan Vodă, Casa de Cultură (str. 31 august 1989, nr. 2, Stefan Vodă);

Consiliul Europei este cea mai mare organizație pentru drepturile omului de pe continentul european. Acesta cuprinde 46 de state membre, inclusiv toate statele membre ale UE. De la aderarea R. Moldova la Consiliul Europei la 13 iulie 1995, Organizația a sprijinit țara în îndeplinirea obligațiilor statutare și a angajamentelor specifice de consolidare a democrației, a drepturilor omului și a statului de drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.