4 miliarde de lei este cifra investițiilor atrase de autoritățile de la Comrat pentru dezvoltarea infrastructurii localităților din autonomia găgăuză, informează Jurnalist.md.

Este una dintre cifre pe care a prezentat-o la final de mandat bașcanul găgăuz, Irina Vlah. Potrivit ei, Găgăuzia a devenit un mare șantier de construcții în ultimi opt ani.

Printre cei mai importanți donatori sunt UE, Turkmenistanul, Turcia, Azerbaidjan și România.

„Am construit cinci grădinițe noi, am renovat școli și spitale”, spune Vlah într-un spot video de totalizare a activității.

Bașcanul a spus, între altele, că peste 226 mil. de lei au fost alocați în vederea modernizării centrelor de sănătate și a caselor de cultură în fiecare localitate din Găgăuzia.

Vlah mai spune că au fost reabilitați peste 900 de kilometri de infrastructură rutieră, au fost create 7,7 mii de noi locuri de muncă.

Irina Vlah a exercitat funcția de bașcan al Găgăuziei în ultimii opt ani. La ultimele alegeri ale bașcanului a acumulat peste 90% din sufragii. Potrivit legii, un bașcan nu este îndrept să exercite mai mult de două mandate. Vlah este succedată în funcție de Evghenia Guțul, care, în alegerile din aprilie-mai, a candidat din partea Partidului Șor, formațiune declarată neconstituțională. Guțul ar urma să fie învestită în funcție la 19 iulie.

Bașcanul găgăuz este membru al Guvernului R. Moldova din oficiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.