Ochelari VR pentru realitatea virtuală a ajutat câțiva zeci de copii de la Centrul Educațional ReCreativ din Căușeni să ajungă în Dubai, să exploreze lumea subacvatică, să zboare în cosmos și să se de-a într-un carusel american.

Totul a fost posibil grație proiectului „Încurajăm copii prin cunoștințe și abilități sociale”, susținut financiar pe organizația People in Need.

Cu ochelarii VR pentru realitatea virtuală pe ochi, copiii au fost teleportați într-un interval de timp scurt în diverse locații, la mii de kilometri. Cei cincizeci de copii au trăit astfel diverse stări, dezvoltându-și imaginația și abilitățile cognitive.

În acest joc virtual, copii au fost implicați în misiuni și provocări, au rezolvat puzzle-uri și au colaborat în echipe pentru a-și dezvolta abilități de comunicare și rezolvare a problemelor.

Într-un reportaj al Studio-L din Căușeni, părinții și educatori s-au arătat impresionați de entuziasmul și angajamentul față de această nouă experiență. Totuși, aceștia au subliniat importanța găsirii unui echilibru între utilizarea tehnologiei și interacțiunea cu lumea reală.

Centrul Educațional ReCreativ din Căușeni este frecventat de circa 140 de copii din Ucraina și R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.