Fundația Est-Europeană anunță un concurs de granturi pentru promovarea jurnalismului comunitar. Bugetul total al programului este de 90.000 de euro.

Durata maximă a  proiectului nu va depăși 12 luni, iar suma maximă solicitată în cadrul acestui concurs de granturi nu va depăși 10.000 de euro per proiect. Este încurajată și identificarea surselor de cofinanțare.

Programul își propune să susțină activitatea de jurnalism comunitar, ca modalitate de promovare a libertății de exprimare, a accesului la informație și ca mecanism de responsabilizare a autorităților publice şi a altor actori relevanți.

Programul de granturi își propune să dezvolte o nouă generație de jurnaliști comunitari, permițându-le să sesizeze prin intermediul mass media şi a platformelor de facilitare a jurnalismului comunitar, problemele cu care se confruntă în comunitățile lor. În acest sens, la dispoziția viitorilor implementatori de proiecte le va sta la dispoziție platforma online pentru jurnaliști comunitari Jurnalist.md, unde își vor putea publica materialele.

Proiectele pentru concurs vor viza o gamă variată de activități menite să contribuie la promovarea jurnalismului comunitar și soluționarea problemelor comunitare.

Activitățile din cadrul proiectelor vor ține de identificarea persoanelor care vor fi abilitate cu deprinderi de jurnalism comunitar, asigurând egalitatea de gen; crearea rețelei locale de jurnaliști comunitari și de persoane vulnerabile care vor folosi platformele în cauză etc.

Sunt eligibile să participe la concurs organizațiile necomerciale, apolitice, nonprofit, care sunt active în promovarea mobilizării comunitare, preferabil prin jurnalism comunitar. Sunt încurajate parteneriatele dintre organizația solicitantă și alte organizații neguvernamentale, precum şi alți actori din societate interesați în promovarea jurnalismului comunitar. Solicitanții trebuie să fie direct responsabili de pregătirea și gestionarea proiectului, fără a acționa ca intermediar.

Grantul va fi oferit în tranșe în dependență de progresul obținut în procesul de implementare a proiectului și angajamentele asumate la semnarea contractului de grant.

Data limită de recepționare a propunerilor de proiect este 11 august 2023.

Mai multe infirmații, precum și formularele de participare – aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.