Spicherul Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară, va efectua o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 3-5 iulie, anunță Legislativul.

Grosu se va întâlni cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu care va susține și o conferință de presă. Igor Grosu va avea o intervenție în cadrul audierilor organizate pe platforma Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE și va discuta cu Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM, Siegfried Mureșan.

Igor Grosu va avea întrevederi cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, cu Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, cu mai mulți europarlamentari.

Agenda vizitei include și întrevederi cu conducerea Parlamentului Regatului Belgiei: cu  Președinta Camerei Reprezentanților, Eliane Tillieux, și cu Președinta Senatului, Stephanie D’Hose. Întrevederea cu Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, va fi urmată de declarații de presă.

Președintele Parlamentului va discuta, la sediul Ambasadei Moldovei din Bruxelles, pe data de 4 iulie, cu cetățenii moldoveni stabiliți în Regatul Belgiei.

În perioada menționată, un grup de deputați moldoveni vor face o vizită de studiu la Parlamentul European privind procesul de aderare la UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.