Acordul de împrumut dintre R. Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD) „RLF – Răspuns de urgență – Căile Ferate din Moldova”, a fost semnat, de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija și șefa Oficiului BERD în Moldova, Angela Sax.

Totodată, în cadrul evenimentului a fost semnat și un Acord de Grant, care va completa pachetul de împrumut, între ministrul Lilia Dabija, șefa Oficiului BERD în Moldova, Angela Sax și directorul Căii Ferate din Moldova, Oleg Tofilat.

Acordurile prevăd alocarea unui împrumut în valoare de 23 mil. de euro din partea BERD și a unui grant de 20 mil. de euro, din partea Comisiei Europene, în cadrul inițiativei europene „Solidarity Lanes” de facilitare a transportului de mărfuri import-export pentru Ucraina.

Banii sunt destinați pentru reparația coridorului feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari, cu o lungime totală de 446 km. Obiectivul de infrastructură prevede schimbarea traverselor, a șinelor și balastului la porțiunile critice ale infrastructurii feroviare.

Implementarea proiectului va permite sporirea gradului de siguranță în traficul feroviar, majorarea vitezei de circulație a trenurilor de pasageri și a celor marfare, precum și va genera reducerea timpului de rotație a trenurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.