Zeci de absolvenți care au susținut examenul de bacalaureat și urmează să-și aleagă o facultate au participat la Forumul „Profesiile Viitorului” și au aflat, în cadrul celei de-a doua ediții a Forumului „Profesiile Viitorului”, ce înseamnă Animație, Game Design și Producție Multimedia sau Inginerie și Digital Fashion.

Printre invitații la eveniment s-au numărat președinta Maia Sandu și Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării, ambasadori străini acreditați în R. Moldova.

La Forum, absolvenții au interacționat cu profesioniști din industrie, profesori, studenți ai programelor de licență și au participat la diverse workshop-uri pentru a afla detalii despre aceste domenii.

Specializarea în Animație este una dinamică și în continuă evoluție, iar absolvenții acestui program vor avea oportunitatea de a-și găsi un loc de muncă într-o varietate de domenii precum: 2D animator, 3D animator, Background artist, Character animator, Clean-up artist, Digital ink and paint artist, Image editor, Key frame animator, Layout artist, Lighting artist, Modeler, Rendering artist, Rigging artist, Storyboard artist, Texture artist și multe altele.

Producția Multimedia folosește fotografiile, videoclipurile, designul web sau animația, pentru a crea conținut captivant și informativ pentru public. Producătorii multimedia sunt strâns legați de jurnalism și producția de film și pot lucra în companii creative, publicitate, producție, televiziune sau online.

Specialitatea Game Design este foarte solicitată pe piața muncii, iar absolvenții acesteia pot urma o carieră în producerea jocurilor, design, programare, artă și animație.

La forum a fost prezentat și programul de masterat Design Vestimentar și Textil (UTM) și noul masterat de Inovare și Leadership în Educație prin Tehnologii (UPSC).

Prin acest eveniment, organizatorii și-au propus să le prezinte tinerilor inovațiile din învățământul superior și să promoveze locurile de muncă din industria creativă.

Conform estimărilor Asociației Companiilor de Creație din Moldova (COR), cererea pentru noile domenii de calificare necesare industriei creative ar fi de cel puțin 300 de persoane pe an.

Profesiile viitorului pot fi studiate la Universitatea de Stat din Moldova (USM), Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău (UPSC) și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP). La cele trei specialități (Animație, Game Design și Producție Multimedia) se oferă oferă locuri cu bursă și cu taxă, în număr limitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.