În contextul disputelor pe subiectul taxei de salubrizare, Serviciul Fiscal de Stat precizează că, de rând cu celelalte taxe locale, aceasta este reglementată de Codul fiscal și se aplică de către autoritățile administrației publice locale.

Fiscul notează că administrația publică locală poate aplica toate sau numai o parte din taxele locale, în funcție de posibilitățile și necesitățile unității administrativ-teritoriale.

Un comunicat de presă al Fiscului precizează că subiecți ai impunerii sunt persoanele fizice înregistrate în calitate de proprietar al bunului imobil cu destinație locativă, iar obiectul impunerii îl constituie numărul de persoane fizice înscrise la adresa declarată ca domiciliu.

Legea prevede că mecanismul de administrare al taxei pentru salubrizare se stabilește de către autoritatea administrației publice locale. Administrarea taxei pentru salubrizare se face de către serviciile de colectare a impozitelor și taxelor locale din cadrul primăriilor.

Mărimea anuală a taxei de salubrizare este de 120 de lei per persoană, adică 10 lei lunar.

Anterior, fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău a solicitat edilului Capitalei să anuleze noii taxa, spunând că aceasta a fost „impusă netransparent și pe sub masă”.

În replică, Primăria Chișinău a calificat acuzațiile PAS ca fiind „populism ieftin.”

Taxa de salubrizare a fost aprobată acum doi ani, dar a fost aplicată în acest an.

2 COMENTARII

  1. Cum de procedat dacă cel ce primeste aceste /facuri cu taxe se afla peste hotare iar buletinul lui de identitate e exprirat de 10 ani ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here