Lucrările de construcție-montaj pentru alimentarea cu apă potabilă a șase localități din raionul Florești, prin conectarea acestora la apeductul magistral Soroca-Bălți, se finalizează.

Recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului este planificată pentru mâine, 14 iunie.

În urma implementării proiectului, au fost construite aproape 17 km de rețele de apeduct magistrale, 53,1 km de rețele de apeduct interne, șapte castele de apă și o stație de pompare a apei potabile.

Apa potabilă din râul Nistru a ajuns în comunele Iliciovca (satul Iliciovca), Sevirova (satele Sevirova și Ivanovca), Trifănești (satele Trifănești și Alexandrovca) din raionul Florești. Proiectul mai prevede extinderea rețelelor de apeduct în comuna Izvoare din același raion.

De noul sistem de alimentare cu apă și sanitație vor beneficia circa 6.000 de locuitori din cele șase localități rurale. De acest serviciu regional extins vor mai beneficia 22 de instituții publice și 52 de agenți economici.

Valoarea proiectului, demarat în iulie 2022 și implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, constituie 35,9 mil. de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.