Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat că deputatul Lilian Carp va fi candidatul său pentru funcția de primar al Chișinăului. Decizia a fost luată pe 11 iunie în cadrul Convenției Organizației Teritoriale Chișinău prin vot secret.

În vârstă de 44 de ani, deputatul PAS Lilian Carp este istoric și lector universitar. Din 2021 deține funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică. Între 2009 și 2014 a activat în calitate de șef al cabinetului primarului general şi membru al Consiliului de Administraţie al întreprinderii municipale „Apă-Canal Chişinău”.

Formațiunea politică de la guvernare menționează într-un comunicat că viitoarele alegeri municipale vor determina dacă Chișinăul va contribui la susținerea parcursului european al R. Moldova și va păși pe calea modernizării rapide. PAS mai spune că prioritatea sa pentru următoarele două luni va fi consultarea largă a programului electoral al lui Lilian Carp.

Alegerile locale generale din R. Moldova vor avea loc la sfârșitul lunii octombrie sau în prima duminică a lunii noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.