Postul vamal Sculeni este într-un proces de extindere a spațiului și modernizare a clădirii administrative, construcția unor noi pavilioane, majorarea numărului pistelor de control vamal, construcția platformei de scanare, reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare.

De la inițierea implementării Proiectului reabilitarea și modernizarea postului vamal de frontieră Sculeni a trecut un an, în acest răstimp fiind desfășurate mai multe lucrări.

La prima etapă se execută lucrări pe sensul de ieșire din R. Moldova și la etapa a doua sunt preconizate lucrări pe sensul de intrare în țară. Termenul de finalizare a lucrărilor pe sensul ieșire din țară este luna iulie 2023, iar pentru a doua etapă termenul a fost extins până la sfârșitul anului 2023.

Deja au fost construite pe sensul de ieșire din țară pavilioane și copertine, șapte piste noi de control vamal, a fost betonată o porțiune de circa 10.000 m.p. de drum, a fost construită o platformă de scanare și peretele de protecție pentru scanerul mobil, a fost construit sistemul de aprovizionare cu gaze lichefiate, rețelele exterioare de alimentare cu apă și canalizare, dar și sistemul de iluminare exterioară este în curs de executare.

Pe sensul de intrare au fost construite și amenajate terasament, toate elementele metalice necesare pentru pavilioane și copertine au fost prefabricate, a fost construită boxa de examinare aprofundată și peretele de protecție pentru scanerul mobil.

Lucrările sunt desfășurate în cadrul proiectului „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova, respectiv birourile vamale Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Giurgiulești”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.