Premiera filmului autohton „Varvara” a avut loc în Sala Mare a Președinției, unde a fost votată Declarația de Independență a R. Moldova. La eveniment au participat câteva sute de persoane, printre care personalități politice, funcționari, oamenii de artă și cultură.

Lungmetrajul „Varvara” a fost produs de Sergiu Cumatrenco Jr și regizat de Anatol Durbală. După prezentarea lungmetrajului, publicul a aplaudat în picioare, ceea ce, potrivit actorilor și echipei de producție, este cea mai importantă recompensă.

În continuare, pelicula urmează să fie proiectată în sălile de cinema din Chișinău.

Lungmetrajul îl prezintă în prim plan pe Sașa, un instalator care își face meseria onest și refuză să trăiască după regulile unei societăți infectate de corupție. Nașterea prematură a fiicei, care suferă de o anomalie de dezvoltare, îl provoacă să se confrunte cu dublele standarde ale unei lumi decăzute.

„Varvara” a fost realizat de echipa de producție a filmului „Carbon”. Din distribuție fac parte peste 30 de actori, precum Igor Caras, Tudor Țurcan, Olga Anghelici, Constantin Haret, Sergiu Voloc și mulți alții.

Filmările au avut loc în perioada 2021-2022 și au durat 42 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.