Programul pentru realizarea Strategiei reformei administrației în următorii aproape patru ani stabilește obiective și acțiuni pe termen mediu. Acestea ar urma să contribuie la fortificarea cadrului instituțional al administrației publice centrale și locale, a sistemului de planificare strategică, precum și la dezvoltarea serviciilor publice de înaltă calitate, conform nevoilor și așteptărilor cetățenilor și mediului de afaceri.

Programul include 10 capitole, care includ o analiză a problemelor și riscurilor din domeniul managementul funcției publice și funcționarilor publici, dar și soluții pentru fortificarea cadrului instituțional al administrației publice centrale și locale, precum și dezvoltarea serviciilor publice moderne și accesibile tuturor cetățenilor.

La baza elaborării noului document de politici au fost luate în considerare prevederile Programului de activitate a Guvernului „Moldova prosperă, sigură, europeană”. De asemenea, documentul se bazează și pe Agenda de dezvoltare durabilă 2030, Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, inclusiv a prevederile Acordului de Asociere RM-UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.