Locuitorii orașului Sîngerei vor putea raporta prin Alerte.md problemele comunitare

0

Orașul Sîngerei a devenit al șaptelea oraș din R. Moldova și al doilea din nordul țării conectate la Alerte.md – o platformă pentru raportarea problemelor comunitare.

Alerte.md, lansată de Mediapoint, vine cu soluții digitale pentru administrarea inteligentă a orașului și are ca scop eficientizarea comunicării dintre cetățeni și administrația publică locală.

Primăria orașului Sîngerei dispune de o platformă dedicată de comunicare în care poate interacționa atât cu băștinașii, cât și cu cei plecați peste hotare, care se pot implica de la distanță.

Pe www.alerte.md/singerei cetățenii vor putea:

  • Raporta cu un singur click problemele din oraș către autoritățile locale și vor putea urmări online progresul de soluționare a sesizării;
  • Lansa inițiative civice și obține suportul comunității printr-un sistem de vot;
  • Participa la sondajele lansate de către primărie, contribuind la luarea deciziilor;
  • Abona la notificările importante din oraș.

Președintele organizației Mediapoint, Andrei Fornea spune că asemenea platforme online nu sunt un lux, ci o necesitate.

„Este o posibilitate prin care cetățenii orașului Sîngerei vor putea mai ușor să se implice în problemele orașului, utilizând acest spațiu de comunicare cum este Alerte.md Sîngerei”, a menționat Fornea.

În prezent, pe Alerte.md sunt publicate 482 probleme, 20 inițiative civice și 24 sondaje, fiind acumulate peste 18.000 voturi pe platformă din partea cetățenilor. Până în prezent, platforma a fost lansată în orașele Cahul, Leova, Cantemir, Bălți, Cimișlia, Căușeni și Sîngerei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.