La câte a zile de la începerea sesiunii de bacalaureat, în R. Moldova a fost dat start și examenelor național de absolvire a gimnaziului. Circa 30.000 de elevi vor fi antrenați, în perioada 5-15 iunie, în acest exercițiu.

Ieri, peste 5400 de elevi aloligvi au susținut examenul la Limba și literatura română.

Joi, 8 iunie, va avea loc examenul la Matematică, la care vor participa 29.553 de elevi din cadrul a 1073 de instituții de învățământ, informează Ministerul Educației.

Luni, 12 iunie, elevii vor susține examenul la limba de instruire. La examenul la Limba și literatura română vor participa 24.007 de elevi, iar examenul la Limba și literatura rusă va fi organizat pentru 5.388 de elevi.

Sesiunea de examene pentru absolvenții de gimnaziu se va încheia cu examenul la Istoria românilor și universală, care va avea loc pe data de 15 iunie.

Testele de examen vor fi verificate în perioada 6-21 iunie de către Comisiile Raionale/Municipale de Evaluare, iar rezultatele vor fi afișate la data de 22 iunie în fiecare instituție de învățământ, în care s-au desfășurat examenele. Elevii pot depune cerere de examinare a contestației la instituția de învățământ în data de 22 iunie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 26 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.