În Capitală a fost lansat un nou serviciu – Centrul de zi pentru adulți cu tulburări din spectrul autist „ADIR”.

Proiectul este realizat de administrația municipală, în parteneriat cu Asociația „SOS Autism”, în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”.

Noul Centru are menirea de a fortifica capacitățile de răspuns la necesitățile persoanelor cu tulburări din spectrul autist și va deveni un model de urmat și pentru alte sectoare ale capitalei, fiind unic de acest fel din republică.

Unul dintre obiectivele Centrului este trecerea de la sistemul protecționist la cel de integrare incluzivă al persoanelor cu autism.

Centrul, spațiul căruia a fost oferit de primărie, este amplasat pe adresa: str. N. Titulescu, 8, sectorul Botanica. Investiția se ridică la peste 3 milioane de lei. Primăria va asigura sustenabilitatea și durabilitatea serviciilor după finalizarea proiectului, susținut financiar de UE , cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova, în parteneriat cu și Keystone Moldova și Asociația Institutum Virtutes Civilis.

Cheltuielile privind reparația, renovarea, dotarea cu mobilier și echipamentul necesar, precum și pentru instruirea personalului, au fost acoperite de grantul oferit, în valoare de cca 58 mii de euro.

Instituția are o capacitate de 25 de persoane, care vor beneficia gratuit de diverse genuri de terapie, de dezvoltarea abilităților, de consiliere psihologică, dar și de activități distractive, culturale și sportive.

În R. Moldova sunt înregistrate 757 de persoane care suferă de autism, inclusiv copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.