Uniunea Europeană va aloca 8 milioane de euro sub formă de fonduri nerambursabile pentru cofinanțarea a șapte programe de stat de sprijinire a antreprenoriatului, care sunt implementate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Directorul ODA, Dumitru Pîntea, și ambasadorul european, Janis Mazeiks, semnează acordul de grant (foto: oda.md)

Contractul de grant direct al UE cu ODA a fost semnat la Chișinău, miercuri 24 mai.

Proiectul „UE pentru IMM-uri” vizează sprijinirea a cel puțin 300 de întreprinderi în eforturile lor de a-și crea, dezvolta, extinde sau internaționaliza afacerile, dintre care cel puțin 50% vor putea profita de noile oportunități în sectoare cu potențial ridicat de creștere, iar 80% vor acoperi zonele rurale.

Proiectul va fi implementat până în 2026, iar cele 8 milioane de euro vor suplimenta bugetul de stat a șapte programe de finanțare nerambursabilă: PARE 1+2, Start pentru Tineri, Programul de Ecologizare a IMM-urilor, Programul de Transformare Digitală, Programul de Retehnologizare și eficiență energetică, Programul de Susținere a Antreprenoriatului Feminin și Programul de Turism Rural.

Între 2018 și 2021, ODA (ex-ODIMM) a implementat proiectul de granturi finanțat de UE în valoare de 4 milioane de euro pentru capitalizarea câtorva programe naționale. Ceastă finanțare europeană a atras investiții totale de peste 8 milioane de euro în economia națională.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.