Mai mult de 2.000 de copii și adulți vor beneficia de parcul recent reamenajat din Speia, sat situat pe malul stâng al râului Nistru. Îmbunătățirile au devenit posibile datorită parteneriatului dintre PNUD Moldova, Elveția și comunitatea locală. 

Zona de agrement a fost inaugurată luni, 22 mai, și include un spațiu pentru evenimente oficiale și de divertisment, sculpturi din lemn, leagăne și alte facilități de petrecere a timpului liber.

Au fost instalați 1.400 de metri pătrați de trotuar, instalate 12 seturi de felinare, bănci și coșuri de gunoi. De asemenea, a fost instalat un sistem modern de aprovizionare cu energie electrică și apă, precum și un sistem de irigare.

Locuitorii au plantat peste 200 de puieți și arbuști și a fost procurat un set complet de unelte de grădinărit pentru întreținerea parcului.

Bugetul total pentru modernizarea parcului local a depășit suma de 70.000 USD, care include contribuții de 46.500 USD din partea Elveției și PNUD, 10.000 USD din partea diasporei, restul sumei fiind alocată din fonduri locale.

Speia este una dintre cele două comunități-partenere care pilotează modelul de implicare a migranților în dezvoltarea locală de pe malul stâng al Nistrului, în urma unei implementări cu succes a acestei abordări în 116 comunități de pe malul drept al Nistrului, ca parte a proiectului „Migrație și dezvoltare locală”. Procesul de pilotare este susținut de OSC „Agenția pentru Dezvoltare Regională” din Tiraspol.

Cealaltă comunitate implicată în procesul de pilotare a fost Tîrnăuca, unde peste 5.000 de copii și adulți au obținut acces la echipamente moderne de fitness în aer liber și zone de agrement, datorită renovării terenului de sport al școlii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.